Rulou de peste

Se pregateste o foaie de hartie de copt sau hartie cerata peste care se aseaza o folie de plastic. Se aseaza feliile de somon cu coada sau partea sub

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 fileuri de somon
  • cat mai subtiri
  • 3 -4 fileuri de peste alb
  • ce gasiti (va orientati la numar sa fie latimea celor doua fileuri de somon)
  • 7-8 sea scallops mai mari
  • marar
  • patrunjel
  • sare piper
  • ulei sau unt

Mod de preparare

Se pregateste o foaie de hartie de copt sau hartie cerata peste care se aseaza o folie de plastic.

Se aseaza feliile de somon cu coada sau partea subtire in partea opusa fata de tine, si se suprapun putin una peste alta.

Somonul afumat e feliat mai marunt dar daca folositi somon proaspat feliile sunt mai lungi si late. Fileurile de somon sa fie subtiri, daca sunt prea groase ruloul va iesi prea mare.

Peste ele, in partea dinspre tine asezi feliile de peste alb, sa se suprapuna putin.

Scallops se pun pe o frigaruie (daca aveti de metal e si mai bine) si se aseaza in capatul feliilor albe.

Se condimenteaza cu sare si piper. Se presara verdeturile

Si incepem sa rulam, se ridica folia de plastic ajutand sa formam un rulou fara a rula in interior si plasticul. Folia ajuta doar la manevrare.

Ruloul trebuie sa fie cat mai strans.

Cand e gata se intoarce invers si se ruleaza strans in hartia de copt sau cerata (de care aveti) se inchide la ambele capete si se pune la rece cel putin o ora sa imprumute arome, gusturi, etc.

Se taie felii cu hartie cu tot, cam 2.5 cm-max 3 cm, nu mai late, altfel nu se patrund cand sunt puse la fript.

Se aseaza pe o tava (de frip in cuptor) care are si un gratar si permite sa se scurga grasimea sau zeama.

Se indeparteaza hartia si se unge cu ulei, eu am folosit un amestec de unt si un pic de usturoi; se pot adauga in sos condimente preferate si vedeturi.

Se pune la cuptor pe broil 550 F cam 290 C foarte aproape de incalzitorul de sus (10-12 cm) si cu usa cuptorului putin intrdeschisa.

Usa nu se inchide la temperatura asa inalta, cam 6 minute pe fiecare parte dupa cum va place sa fie de facut.


Se serveste cu garnitura preferata si cu lamaie

Pofta buna!

Reteta Rulou de peste a fost propusa de aLAndala pe forum culinar.ro

Alte retete cu peste gasiti aici:

File de peste cu ciuperci,

Peste cu ciuperci,

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Frigarui de pui

Nu știu de ce în ultimul timp tot încurc introducerile, dar simțeam și nevoia prezenței lirismului subiectiv...

Frigarui de pui
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii