Salau cu cascaval si vin

Salaul cu cascaval si vin este o reteta pe care o gasesti pe CUlina.ro alaturi de alte retete cu peste. Pentru a o pregati ai nevoie de un minimum de ingrediente: salau, cascaval, lamaie, ceapa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g cascaval
  • 1 salau
  • 4 rosii
  • o ceapa
  • 50 g unt
  • 100 ml ulei
  •  un pahar vin alb
  • 2 linguri otet
  •  100 g smantana
  • sare
  •  piper
  • o frunza de dafin
  • o lamaie

Mod de preparare

Salau cu cascaval si vin poate fi servit si in zilele cand este dezlegare la peste. Pestele se curata si se spala, apoi se sareaza si se lasa la scurs. Ceapa se curata si se taie rondele, la fel ca si rosiile. Se rade cascavalul.

Intr-o tava mai mare se aseaza rondelele de rosii, peste ele ceapa, untul si frunza de dafin. Apoi se pune pestele, stropit cu ulei, vin si otet si se presara jumatate din cantitatea de cascaval ras. Se pune si piper. Pestele se pune la cuptor, la foc mijlociu, pana se patrunde si se rumeneste. Apoi se scoate, se pune in alt vas, se toarna peste el sosul de peste din prima tava strecurat si se pune restul de cascaval. Se mai lasa la cuptor inca 15-20 de minute.


Se serveste pe un platou, cu salata si patrunjel, iar alaturi smantana si lamaie taiata felii.

Alte retete recomandate:

Miel la cuptor

Ciorba de salata verde

Peste cu dafin si otet

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert crema de zahar ars

Azi ne alintam cu un desert extrem de popular, apreciat in toata lumea, un desert cu gust fin de vanilie si caramel. Este...

Desert crema de zahar ars
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca