Salau cu orez in aluat

Pentru a realiza salau cu orez in aluat, sunt necesare urmatoarele ingrediente: salau, orez, unt, lapte, oua, piper, drozdie, apa, sare, zahar.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 50 g drojdie
  •  1 ou
  • 1 pahar lapte
  •  zahar
  • sare
  •  1/2 pahar unt topit
  • faina cat cuprinde.
  • Umplutura:
  • 1 pahar orez
  •  2 pahare lapte
  • 1 pahar apa. 3 linguri unt
  • 3 oua rascoapte
  •  500 g salau
  • un varf de cutit piper negru
  • sare.

Mod de preparare

Salau cu orez in aluat

Reteta se rpepara astfel: se face plamadeala din drojdie cu 2-3 linguri lapte caldut si putina faina. Cand a crescut, se framanta cu oul, zaharul, sarea pana devine un aluat potrivit de moale. Cat timp se odihneste aluatul, se pune la fiert, la foc mic orezul cu laptele, apa si sarea. Cand orezul ramane aproape fara zeama, se adauga piperul si untul si se lasa sa se raceasca.

Salaul se curata inlaturand absolut toate oasele, se rupe fasii, se sareaza si se lasa sa stea cu sare pana cand a crescut coca si orezul s~a racit.

Aluatul se imparte in doua parti egale, din care se fac doua foi de grosimea degetului. Prima foaie se asaza pe fundul unei forme de copt unse, ridicand putin marginile aluatului. Se asterne un strat uniform de orez, netezindu-l cu lingura, peste el ouale rascoapte taiate rotocoale, iar peste oua fasiile de salau.

Se acopera cu cea de-a doua foaie, se pune peste forma un servet si se lasa sa creasca putin. Apoi se unge cu ou si se pune la cuptor pana se rumeneste.


Se serveste cald, taiat patrate.

Alte retete cu peste:

Salata cu peste

Ciorba de peste

Bors de peste

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!