Salau pane

Pentru realizarea salaului pane sunt necesare urmatoarele ingrediente: salau, faina, pesmet, oua, lapte, lamaie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg salau
  • 2 linguri faina
  • 2 oua
  • 1 lingura lapte
  • pesmet
  • sare
  • 1 lamaie
  • 4-5 linguri ulei.

Mod de preparare

Se curata salaii, se spala, se sareaza si se lasa sa stea o jumatate de ora. Fiecare salau se usuca cu un servet curat. Se dau prin faina,  prin ou si prin pesmet. Se tine pestele cu o mana de cap, iar cu cealalta mana de coada si se tavaleste bine prin pesmet, astfel incit sa fie uniform acoperit. Se prajeste in ulei incins, la foc mic, pentru a se rumeni frumos, fara sa se arda.


Se asaza pe farfurie si se garniseste cu lamaie taiata.
Alte retete recomandate:
Rulouri de pui pane la cuptor
Ciuperci pane
Legume la cuptor

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa