Salau pane

Pentru realizarea salaului pane sunt necesare urmatoarele ingrediente: salau, faina, pesmet, oua, lapte, lamaie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg salau
  • 2 linguri faina
  • 2 oua
  • 1 lingura lapte
  • pesmet
  • sare
  • 1 lamaie
  • 4-5 linguri ulei.

Mod de preparare

Se curata salaii, se spala, se sareaza si se lasa sa stea o jumatate de ora. Fiecare salau se usuca cu un servet curat. Se dau prin faina,  prin ou si prin pesmet. Se tine pestele cu o mana de cap, iar cu cealalta mana de coada si se tavaleste bine prin pesmet, astfel incit sa fie uniform acoperit. Se prajeste in ulei incins, la foc mic, pentru a se rumeni frumos, fara sa se arda.


Se asaza pe farfurie si se garniseste cu lamaie taiata.
Alte retete recomandate:
Rulouri de pui pane la cuptor
Ciuperci pane
Legume la cuptor

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de pui cu legume

Aveam 3 copanele in frigider si m-am gandit sa fac o ciorbita de pui cu legume. A iesit o bunatate.  #gatescpentruocarte  

Ciorba de pui cu legume
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii