Samak bi tahini

Pestele se stropeste cu putin ulei si suc de lamaie si se da la cuptorul preincalzit la 175C, timp de 15-20 minute, in functie de marimea fileurilor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr peste alb
  • sucul de la 1 lamaie (2 lime in cazul meu)
  • 3-4 linguri ulei masline
  • 1 ceapa
  • 1 cup tahini
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pestele se stropeste cu putin ulei si suc de lamaie si se da la cuptorul preincalzit la 175C, timp de 15-20 minute, in functie de marimea fileurilor

Intre timp calim ceapa - reteta zicea sa caramelizam ceapa, am facut-o si eu prima data dar nu mi-a placut gustul, acum doar am calit ceapa o idee mai mult.

Alaturi, intr-o craticioara, pe foc mic, punem pasta de tahini, restul de suc de lamaie, usturoiul, sare, piper si apa pana capata o consistenta cremoasa.

Cand cele 15-20 minute au trecut, scoatem pestele fara sa oprim cuptorul. Punem deasupra ceapa calita si sosul tahini

dam la cuptor pentru alte 20 - 25 minute pana cand sosul incepe sa clocoteasca pe margine.

Alte retete culinare recomandate:

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta cu capsune si 3 ani de bucataras

"picnicul bucatarasilor"

Desert tarta cu capsune si 3 ani de bucataras
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii