Samak bi tahini

Pestele se stropeste cu putin ulei si suc de lamaie si se da la cuptorul preincalzit la 175C, timp de 15-20 minute, in functie de marimea fileurilor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr peste alb
  • sucul de la 1 lamaie (2 lime in cazul meu)
  • 3-4 linguri ulei masline
  • 1 ceapa
  • 1 cup tahini
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pestele se stropeste cu putin ulei si suc de lamaie si se da la cuptorul preincalzit la 175C, timp de 15-20 minute, in functie de marimea fileurilor

Intre timp calim ceapa - reteta zicea sa caramelizam ceapa, am facut-o si eu prima data dar nu mi-a placut gustul, acum doar am calit ceapa o idee mai mult.

Alaturi, intr-o craticioara, pe foc mic, punem pasta de tahini, restul de suc de lamaie, usturoiul, sare, piper si apa pana capata o consistenta cremoasa.

Cand cele 15-20 minute au trecut, scoatem pestele fara sa oprim cuptorul. Punem deasupra ceapa calita si sosul tahini

dam la cuptor pentru alte 20 - 25 minute pana cand sosul incepe sa clocoteasca pe margine.

Alte retete culinare recomandate:

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...