Saramura de caras sau ciortan

Pentru saramura de caras sau ciortan pestele se curata, se spala si se sareaza. Ardeiul gras si iute se spala, se cresteaza si se scot semintele.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • caras/ciortan - 800 g
  • boia de ardei iute - 1 g
  • ardei iute - 10 g
  • ardei gras - 100 g
  • ceapa - 100 g
  • rosii - 150 g
  • patrunjel verde - 1 legatura

Mod de preparare

Pentru saramura de caras sau ciortan pestele se curata, se spala si se sareaza. Ardeiul gras si iute se spala, se cresteaza si se scot semintele dupa care se taie rondele subtiri. Ceapa se curata, se spala si se taie pestisori. Rosiile se spala si se taie rondele. Patrunjelul se spala si se taie marunt. Pestele se frige pe ambele parti pe gratar sau plita presarata cu sare; dupa frigere se spala de sare, se aseaza intr-o tava, se adauga 500 ml apa, boia de ardei, ardei iute, ardei gras, ceapa si se fierb 10 minute. Se adauga rosiile.

Saramura de caras sau ciortan se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.


11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert chec economic cu mere

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Deyu. 

Desert chec economic cu mere
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii