Saramura de macrou

Se curata macroul si se taie pe sira spinarii. Se pune intr-un vas cu sare si se lasa putin. Intre timp se pune cam 1 litru de apa la fiert cu o lin

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • macrou
  • rosii
  • usturoi
  • ardei gras
  • verdeata

Mod de preparare

Se curata macroul si se taie pe sira spinarii. Se pune intr-un vas cu sare si se lasa putin. Intre timp se pune cam 1 litru de apa la fiert cu o lingurita de sare si se curata 5 catei de usturoi se taie marunt si se pun in apa. Se iau doua rosii si un ardei gars care se taie si se pun si ele in apa si se lasa sa fiarba cam 15 min.

Intre timp se pune pe gratar macroul si se prajeste. Cand este gata, se pune intr-un vas (platou) si deasupra se toarna saramura obtinuta. Peste tot se pune verdeata taiata marunt. Se lasa vreo 10 min sa se linisteasca si apoi se serveste.
Se poate servi atat cald, cat si rece

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert baclava de post

Aveam niste foi de placinta prin congelator pe care le tot mutam dintr-un loc in altul. Si pentru ca imi doream de mult timp...

Desert baclava de post
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca