Scrumbii in ulei

Reteta de scrumbii in ulei este una simpla si foarte utila. Pentru a o realiza ai nevoie de ingredientele: scrumbii, ulei, lamai, frunze de dafin, ienibahar.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg scrumbii
  • 3-4 lamai
  • 2 foi de dafin
  • 5—6  boabe ienibahar
  • 2 lingurite sare
  • ulei cat cere.

Mod de preparare

Reteta de scrumbii in ulei te va scoate din impas chiar si in zilele cand vrei sa faci salata de peste. Pentru inceput  se curata, se spala, li se indeparteaza capetele si cozile si se taie in bucati potrivit de mari. Se sareaza si se lasa sa stea o ora. Se aseaza bucatile de peste intr-un vas uscat, se toarna deasupra zeama de lamaie si se lasa sa mai stea astfel 20—30 min, apoi se pun bucatile de peste, una cate una, intr-un borcan.

Dupa ce s-a asezat un rand de scrumbii, se pune o foaie de dafin, 2—3 boabe de ienibahar, putina zeama de lamaie si ulei, astfel incat stratul de peste sa fie acoperit si astfel pestele va sta intr-o marinata de peste delicioasa

Se procedeaza in acest fel pana cand se aseaza in borcan tot pestele, se toarna un strat de doua degete de ulei, se acopera borcanul cu o farfurioara si se fierbe in abur 25—30 min (din momentul in care incepe fierberea).


Se servesc reci.

Alte retete cu peste recomandate:

Salata mexicana cu peste

Zacusca cu peste

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...