Scrumbii sarate

Scrumbiile curatate si spalate se pun pe o sita care se aseaza la randul ei pe un vas cu apa cu bicarbonat de sodiu ( 40 gr la 1 litru apa). Sita, in

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg scrumbii
  • 1 l apa
  • 40 gr bicarbonat de sodiu
  • ulei
  • 1 ceapa
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Scrumbiile curatate si spalate se pun pe o sita care se aseaza la randul ei pe un vas cu apa cu bicarbonat de sodiu ( 40 gr la 1 litru apa). Sita, insa nu trebuie sa atinga nivelul apei, pentru ca aceasta atrage sarea. Se taie apoi capul scrumbiilor si se scoate carnea de pe oase. Laptii se freaca cu ulei si cu ceapa tocata, se adauga zeama de lamaie, putina apa si se toarna peste scrumbii.


Se servesc reci.

Alte retete culinare:

Pastrav la cuptor

Friptura de vita la cuptor

Placinta de dovleac

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Dulceata de trandafiri

De departe cea mai buna, cea mai parfumata, cea mai iubita dulceata!

Dulceata de trandafiri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca