Scrumbii sarate

Scrumbiile curatate si spalate se pun pe o sita care se aseaza la randul ei pe un vas cu apa cu bicarbonat de sodiu ( 40 gr la 1 litru apa). Sita, in

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg scrumbii
  • 1 l apa
  • 40 gr bicarbonat de sodiu
  • ulei
  • 1 ceapa
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Scrumbiile curatate si spalate se pun pe o sita care se aseaza la randul ei pe un vas cu apa cu bicarbonat de sodiu ( 40 gr la 1 litru apa). Sita, insa nu trebuie sa atinga nivelul apei, pentru ca aceasta atrage sarea. Se taie apoi capul scrumbiilor si se scoate carnea de pe oase. Laptii se freaca cu ulei si cu ceapa tocata, se adauga zeama de lamaie, putina apa si se toarna peste scrumbii.


Se servesc reci.

Alte retete culinare:

Pastrav la cuptor

Friptura de vita la cuptor

Placinta de dovleac

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...