Somn cu ciuperci

Ceapa se toaca marunt si impreuna cu rosiile taiate in sferturi, curatate de pielite si seminte si somnul curatat si spalat se asaza intr-un vas. Se

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr somn
  • 1 pahar ulei
  • 100 gr unt
  • 4 rosii
  • 1 jumatate pahar vin
  • 100 gr ciuperci
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ceapa se toaca marunt si impreuna cu rosiile taiate in sferturi, curatate de pielite si seminte si somnul curatat si spalat se asaza intr-un vas. Se toarna peste vinul si se lasa sa fiarba jumatate de ora la foc mic. Ciupercile se spala bine, apoi se taie felii si se inabusa in 50 gr unt. Pestele gata fiert se scoate pe un platou iar sosul ramas se trece prin sita, se pune apoi din nou in vas, se adauga peste el ciupercile. Se pune restul de unt, sare, piper si se mai fierbe zece minute. Se toarna apoi sosul peste peste.


Se serveste cald.

Alte retete:

Cartofi la cuptor Sarmale de post Mancare de mazare

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Coaste afumate cu varza fiarta

Din categoria am oala din camara, musai sa o testez, asta ca mi-am amintit ca am achizitionat ditamai oloiul din camara...

Coaste afumate cu varza fiarta
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca