Somn pane

Pentru somn pane pestele se spala, se portioneaza si se sareaza. Ouale se spala si se sparg intr-un vas. Pesmetul si faina se cern. Laptele se fierbe si se raceste.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • filé de somn - 700 g
  • faina - 50 g
  • oua - 2 bucati
  • ulei - 200 ml
  • lapte - 100 ml
  • pesmet - 100 g
  • lamaie - 100 g
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru somn pane pestele se spala, se portioneaza si se sareaza. Ouale se spala si se sparg intr-un vas. Pesmetul si faina se cern. Laptele se fierbe si se raceste. Bucatile de peste se trec prin lapte, faina, ou batut, pesmet si se prajesc in ulei.

Somnul pane se serveste cald, cu rondele de lamaie deasupra sau diferite garnituri din legume fierte (cartofi, morcovi, etc.).


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide