Somon cu ananas si curry

Somonul se curata, se sareaza, se prajeste in unt-ulei, se tine la cald. Pentru pregatirea sosului, conserva de ananas se toarna in tigaie, se adauga

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 felii de somon
  • 1 cutie conserva ananas
  • O legatura mica de marar verde
  • Sare
  • Zahar dupa gust
  • 150 ml frisca
  • 1 l.c. pudra curry
  • 1 lingura cu varf de amidon alimentar

Mod de preparare

Somonul se curata, se sareaza, se prajeste in unt-ulei, se tine la cald. Pentru pregatirea sosului, conserva de ananas se toarna in tigaie, se adauga sare, zahar, frisca si curry, se da in clocot. Dupa cateva minute, se adauga marar verde tocat marunt, apoi amidonul desfacut in apa. Se fierb impreuna, se toarna o parte peste peste, restul se serveste in cesti.

Se serveste cu piure de cartofi cu frisca si cu salata crocanta.

Trucul bucatarului: Se scoate putin pireu de cartofi, se amesteca cu un galbenus si se orneaza suprafata garniturii nebanuit de frumos, cu modele care in cuptor devin maronii facand contrast cu culoarea pireului.
Este o reteta

numai buna de incercat!

Alte retete culinare

recomandate

Tocanita vita

Tochitura pui

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...