Somon cu lamaie si ciupercute

Se spala pestele putin si se sterge cu un prosop. Lamaile se storc de zeama si sucul se amesteca cu sare, piper, condimente pentru peste, usturoiul c

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 medalioane de somon (eu am pus si un file ca aveam)
  • o mana de patrunjel verde tocat
  • zeama de la vreo 2-3 lamai cat sa acopere pestele
  • cateva capere
  • 50 g unt
  • ciupercute intregi
  • sare
  • piper
  • condimente pentru peste
  • 4 catei de usturoi
  • boia

Mod de preparare

Se spala pestele putin si se sterge cu un prosop. Lamaile se storc de zeama si sucul se amesteca cu sare, piper, condimente pentru peste, usturoiul curatat si zdrobit cu lama cutitului si patarunjelul. Pestele se acopera cu zeama si se da la frigider pentru doua ore. Se unge o bucata folie de aluminiu cu ulei de masline pentru a nu se lipi pestele si se aseasa medalionul putin scurs. Peste se pun 3-4 capere, un cubulet de unt si sare daca mai este cazul. Se ruleaza folia si la sfarsit se strang capetele in sus pentru a nu se scurge sosul in tava. La fel procedau si cu celalalat medalion. Daca se prajeste somonul se indeparteaza patrunjelul ca sa nu devina amar. Ciupercile spalate se pun pe o bucata de folie mai mare si se condimenteaza cu putina boia, sare, piper, putin unt si stropite apoi cu ulei de masine. Se strange foarte bine folia in sus ca pe un buchet si se dau impreuna cu pestele la cuptor. Mie imi plac mai facute si le-am lasat acelasi timp cu pestele vreo 40 de minute. Se desface folia pestelui dupa ce s-a racorit putin. Folia se desprinde usor daca nu e foarte fierbinte. Pentru a nu se raci ciupercile pot fi aduse la masa direct in folie.


Se serveste cald alaturi de un vin alb.

Alte retete recomandate:

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa