Somon cu sos de piper
Am inceput prin a hidrata piperul o ora in apa. Apoi, somonul l-am "tratat" cu un amestec de condimente special pentru peste si l-am pus la cuptor pentru cca 30 de minute.
Am pus la fiert vinul cu whiskey, pe foc mic, pentru 2-3 minute, apoi am
adaugat smantana si piperul boabe, amestecul de sare si piper macinat si l-am lasat sa fiarba, tot la foc mic, pana se ingroasa, aproximativ 10 minute. La sfarsit am adaugat frunzulitele de rozmarin. Intre timp, somonul de la cuptor s-a rumenit frumos, l-am asezat pe farfurie si l-am "imbracat" intr-o haina alba de sos.
Noi l-am servit alaturi de cartofi copti in folie unsi cu unt si usturoi.
Sursa acestei retete este blogul culinar In jurul mesei.
Am pornit initial de la ideea de ciorba saseasca si am ajuns la ce se vede. Adica acest preparat face parte din ciclul ,,...
Ciorba de cartofi noi cu hreanOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj