Pentru aceasta retete aveti nevoie de somon, sare, piper, lamaie, orez, apa, sofran, unt, smantana, verdeata si ulei.
Somon la gratar cu orez se prepara asa: se pune orezul la fiert in apa cu sare, unt, ulei si sofran, cca 30 de minute, dupa care se baga in cuptorul cald. Separat, se taie somonul afumat cubulete, usturoiul se piseaza si se amesteca cu smantana si mararul tocat. Se acreste cu putina lamaie, apoi se sareaza si se pipereaza. Se spala somonul in apa rece, se lasa la scurs, se condimenteaza, apoi se pune pe gratarul incins si se lasa la rumenit pe ambele parti.
Somonul se servestec u garnitura de orez si sosul de smantana cu somon.
Alte retete culinare:
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii