Somon la gratar cu orez

Pentru aceasta retete aveti nevoie de somon, sare, piper, lamaie, orez, apa, sofran, unt, smantana, verdeata si ulei.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 medalioane de somon
  • sare
  • piper
  • 1 lamaie
  • Pentru garnitura de orez:
  • 300 gr orez
  • 800 ml apa
  • 1 lingurita sofran
  • 50 gr unt
  • 2 lingurite ulei
  • Pentru sosul alb:
  • 200 gr smantana
  • 2 catei usturoi
  • 1 legatura marar
  • 100 gr somon afumat
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Somon la gratar cu orez se prepara asa: se pune orezul la fiert in apa cu sare, unt, ulei si sofran, cca 30 de minute, dupa care se baga in cuptorul cald. Separat, se taie somonul afumat cubulete, usturoiul se piseaza si se amesteca cu smantana si mararul tocat. Se acreste cu putina lamaie, apoi se sareaza si se pipereaza. Se spala somonul in apa rece, se lasa la scurs, se condimenteaza, apoi se pune pe gratarul incins si se lasa la rumenit pe ambele parti.


Somonul se servestec u garnitura de orez si sosul de smantana cu somon.

Alte retete culinare:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca