Somon Olio (pentru 10 persoane)

usturoiul se curata si se piseaza. Somonul se spala si se usuca pe prosop curat. Se taie rondele. Rondelele de somon se inabusa in ulei cu usturoi si

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Somon 2.500 kg
  • ulei 0
  • 150 l
  • usturoi 0.050 kg
  • unt 0
  • 300 kg
  • vin alb 0.200 l piper alb 0.003 kg
  • sare 0.030 kg
  • Sos de portocale: portocale 0.500 kg
  • otet 0.125 l
  • supe de peste 0.150 l
  • unt 0.350 kg
  • piper 0.001 kg
  • sare 0.005 kg

Mod de preparare

usturoiul se curata si se piseaza. Somonul se spala si se usuca pe prosop curat. Se taie rondele. Rondelele de somon se inabusa in ulei cu usturoi si vin. In jiu se adauga unt, sare, piper si se realizeaza sosul. Se serveste cu garnitura de cartofi, legume si sos de portocale. Portocalele se spala si li se extrage sucul. Partea galbena a cojii se taie julienne. Sucul de portocale cu otet si supa de peste se reduce la 1/3 din volum apoi se adauga unt, sare, piper. Coaja taiata julienne se aseaza estetic deasupra sosului.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...