Aflat in Delta, am apreciat mult cateva dintre retetele cu peste si provocarile de acolo. Asa ca am ales sa fac o stiuca cu legume la cuptor, aproape ca si in Delta Dunarii
Stiuca curatata de solzi si spalata in prealabil, se cresteaza din doi in doi cm, si se unge cu sare, piper, boabe de coriandru macinate... Se lasa la frigider in timp ce se pregateste intr-o tava de cuptor, patul de legume. Se unge tava cu ulei de masline si se adauga: morcovii taiati rondele, ceapa pestisori, rosiile maruntite, ardeiul gras fasii si usturoiul zdrobit usor cu muchia cutitului. Se condimenteaza, se adauga o cana cu apa si se asaza stiuca peste legume. Se acopera cu o folie de aluminiu. Se da in cuptorul incins timp de 30 minute. Dupa 30 minute, se indeparteaza folia, se adauga sucul de rosii si se mai lasa 15-20 minute pentru a se rumeni frumos stiuca. Se poate servi cu mamaliguta, paine, sau ..fara, dupa caz...
Daca este salau proaspat, putem sa punem si de o ciorba buna !!! Pentru aceasta aceasta ciorba, m-am inspirat din...
Ciorba de salauOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj