Stiuca umpluta cu legume

Stiuca se curata de solzi si maruntaie, apoi se spala si se coate pielea, care se pune de o parte. Carnea se scoate de pe oase. Intre timp ceapa si c

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 stiuca mare
  • 1 ou
  • 1 jumatate morcov
  • 1 jumatate radacina patrunjel
  • 2 cepe
  • 1 lingurita zahar
  • 150 gr unt
  • 1 rosie
  • ulei
  • 10 ciuperci
  • 1 jumatate lamaie
  • 1 jumatate ceasca lapte
  • 1 hrean
  • 1 felie de paine
  • 4-5 ficatei de pasare
  • sare
  • piper
  • 1 jumatate pahar vin

Mod de preparare

Stiuca se curata de solzi si maruntaie, apoi se spala si se coate pielea, care se pune de o parte. Carnea se scoate de pe oase. Intre timp ceapa si ciupercile se toaca marunt, dupa care se pun la calit, pe foc mic. Se pun si ficateii la fiert. Painea se inmoaie in lapte, apoi se trece prin masina de tocat impreuna cu carnea, ficateii, ciupercile si ceapa. Se adauga sare, piper, zahar, 3-4 linguri cu apa si se amesteca totul pana devine o pasta. Se introduce albusul de ou batut spuma, zeama de lamaie, doua linguri cu ulei si se amesteca usor. Se umple pielea de stiuca, se leaga la capete si se inveleste intr-un tifon, care se leaga strans, ca pestele sa-si pastreze forma.Se pun legumele la fiert, dupa care se adauga pestele umplut. Dupa ce pestele a fiert, se scoate din apa si din tifon si se pune intr-o tava, se adauga ulei, o rosie taiata felii, sare, boabe de piper, jumatate de pahar cu vin si se introduce in cuptor sa se rumeneasca.


Mancarea se serveste cu hrean, cu sos tartar sau se asaza in aspic.

Alte retete:

Tocanita de pui

Bors de peste

Pastrav la cuptor

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...