Stridi cu sos de sampanie (10 portii)

Se perie cu grija partea exterioara a cochiliilor sub jet de apa. Se deschid stridiile cu un cutit. Se arunca primul suc din stridii, iar al doilea se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 40 buc stridii
  • 150 g praz fara foi
  • 250 ml sampanie
  • 160 ml smantana
  • 30 g sare fina
  • 5 g piper

Mod de preparare

Se perie cu grija partea exterioara a cochiliilor sub jet de apa. Se deschid stridiile cu un cutit. Se arunca primul suc din stridii, iar al doilea se pastreaza de-o parte intr-un vas (se asteapta pana apare sucul a doua oara). Carnea stridiilor se pune separat. Sucul obtinut se filtreaza intr-un tifon. Prazul se taie foarte marunt. Se pun la fiert intr-o cratita sucul stridiilor, sampania si prazul taiat. Se asezoneaza. Dupa ce se ia vasul de pe foc, se incorporeaza smantana si se amesteca bine. Pe un platou mai mare se pune un strat de sare mare pentru a tine stridiile in echilibru. In fiecare din cochilii se pune cate o stridie si se toarna pe ea sosul cu sampanie. Se puneapoi totul la cuptor timp de 5 min.
Preparatul se serveste cald

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Desert mini rulada cu zmeura

Am pregatit o mini rulada cu zmeura, dulce-acrisoara. Se pregateste repede si se mananca la fel de repede.

Desert mini rulada cu zmeura
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa