Stridi cu sos de sampanie (10 portii)

Se perie cu grija partea exterioara a cochiliilor sub jet de apa. Se deschid stridiile cu un cutit. Se arunca primul suc din stridii, iar al doilea se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 40 buc stridii
  • 150 g praz fara foi
  • 250 ml sampanie
  • 160 ml smantana
  • 30 g sare fina
  • 5 g piper

Mod de preparare

Se perie cu grija partea exterioara a cochiliilor sub jet de apa. Se deschid stridiile cu un cutit. Se arunca primul suc din stridii, iar al doilea se pastreaza de-o parte intr-un vas (se asteapta pana apare sucul a doua oara). Carnea stridiilor se pune separat. Sucul obtinut se filtreaza intr-un tifon. Prazul se taie foarte marunt. Se pun la fiert intr-o cratita sucul stridiilor, sampania si prazul taiat. Se asezoneaza. Dupa ce se ia vasul de pe foc, se incorporeaza smantana si se amesteca bine. Pe un platou mai mare se pune un strat de sare mare pentru a tine stridiile in echilibru. In fiecare din cochilii se pune cate o stridie si se toarna pe ea sosul cu sampanie. Se puneapoi totul la cuptor timp de 5 min.
Preparatul se serveste cald

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Frigarui de pui

Nu știu de ce în ultimul timp tot încurc introducerile, dar simțeam și nevoia prezenței lirismului subiectiv...

Frigarui de pui
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii