Ton gratinat

Cuptorul se incalzeste la 180°C. Untul se topeste intr-o cratita, se adauga faina si se amesteca. Se ia cratita de pe foc si se adauga laptele.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 25gr unt
  • 25gr faina
  • 300ml lapte
  • 50gr cascaval ras
  • 200gr ton in ulei
  • 325gr porumb din doza
  • sare
  • piper
  • 2 rosii
  • 70gr paine prajita sfaramata

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 180°C.

Untul se topeste intr-o cratita, se adauga faina si se amesteca.

Se ia cratita de pe foc si se adauga laptele.

Se pune oala iarasi pe foc si se lasa sa fiarba 2 minute pana se ingroasa.

Se ia de pe foc si se adauga cascavalul.

Se adauga tonul din conserva cu tot cu ulei si la sfarsit porumbul. Se pune sare si piper.

O forma pentru gratin se unge cu unt, rosiile se taie felii si se pun pe fundul formei apoi se toarna compozitia cu ton.

La sfarsit se adauga pesmetul si se baga la cuptor pentru 20 minute.
Reteta Ton gratinat a fost propusa de Bianca-21

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...