Ton gratinat

Cuptorul se incalzeste la 180°C. Untul se topeste intr-o cratita, se adauga faina si se amesteca. Se ia cratita de pe foc si se adauga laptele.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 25gr unt
  • 25gr faina
  • 300ml lapte
  • 50gr cascaval ras
  • 200gr ton in ulei
  • 325gr porumb din doza
  • sare
  • piper
  • 2 rosii
  • 70gr paine prajita sfaramata

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 180°C.

Untul se topeste intr-o cratita, se adauga faina si se amesteca.

Se ia cratita de pe foc si se adauga laptele.

Se pune oala iarasi pe foc si se lasa sa fiarba 2 minute pana se ingroasa.

Se ia de pe foc si se adauga cascavalul.

Se adauga tonul din conserva cu tot cu ulei si la sfarsit porumbul. Se pune sare si piper.

O forma pentru gratin se unge cu unt, rosiile se taie felii si se pun pe fundul formei apoi se toarna compozitia cu ton.

La sfarsit se adauga pesmetul si se baga la cuptor pentru 20 minute.
Reteta Ton gratinat a fost propusa de Bianca-21

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Paine cu masline

Intr-una din zile am vazut aceasta paine la Gaby care la randul ei, a vazut-o la Violeta Postolache. Si, cum noua ne plac...

Paine cu masline
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca