Vinete cu ton si mozzarella

Vinetele curatate se feliaza, apoi se coc pe gratar. Intr-un vas termorezistent se aseaza un strat de vinete, care se stropesc cu putin ulei de masli

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 100 g -150 g. ton conserva in ulei
  • 100 g. mozzarella sau cascaval
  • capere
  • oregano
  • ulei pentru prajit
  • sare

Mod de preparare

Vinetele curatate se feliaza, apoi se coc pe gratar. Intr-un vas termorezistent se aseaza un strat de vinete, care se stropesc cu putin ulei de masline, apoi ton maruntit (scurs de ulei), felii de cascaval, oregano, sare.

Apoi se reia aranjarea straturilor ( vinete, ton, cascaval, oregano, sare). Ultimul strat sa fie de vinete peste care se aseaza felii de cascaval. Se dau la cuptor circa 10 -15 minute, pana cand se topeste bine cascavalul. Vinetele pot fi prajite si in ulei. Se procedeaza astfel: vinetele feliate se dau prin faina si se prajesc pe ambele parti , in ulei de masline bine incalzit.

Apoi se pun pe hartie sa se absoarba grasimea. Daca se folosesc vinete astfel preparate, nu mai este necesar sa fie stropite cu ulei cand se pun in vasul termorezistent.


Se servesc cu cascaval razuit deasupra si ornat cu verdeata. Reteta Vinete cu ton si mozzarella a fost propusa de ingerasul Al

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...