Budinca de varza

Se pune varza la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-a racit, se taie fideluta. Separat, se topeste untul si se adauga ciuperci tocate marunt si se cales

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg varza
  • 100 gr unt
  • 6 oua
  • 250 gr ciuperci
  • 2-3 linguri smantana
  • sare
  • piper
  • 1 legatura marar
  • ulei pentru uns
  • 1 lingura pesmet

Mod de preparare

Se pune varza la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-a racit, se taie fideluta. Separat, se topeste untul si se adauga ciuperci tocate marunt si se calesc 5 minute. Se adauga apoi varza si se lasa la calit inca 5 minute. Se lasa la racit, se amesteca apoi cu 3 galbenusuri, smantana, sare, piper si marar. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza in compozitie. Se fierb celelalte oua, apoi se decojesc. Se unge o forma cu ulei si se tapeteaza cu pesmet. Se adauga compozitia in tava, se pune forma intr-un alt vas cu apa si se introduce in cuptor, la foc mediu, 30-40 de minute.


Budinca se serveste decorata cu felii de ou fiert.

Alte retete culinare:

Ciuperci umplute Papanasi fierti Cartofi la cuptor

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Pogacele cu branza si seminte

Perfecte de rontait 

Pogacele cu branza si seminte
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii