Rata pe varza

Toamna cand bobocii de rata s-au facut mari, ce este mai bun si mai bun, decat o rata pusa pe varza!!! Aceasta reteta traditionala cu un gust mai mult decat bun, nu cred ca exista om caruia sa nu-i placa. Eu am incercat combinatia de varza alba, rosie si murata, iar finalul a fost unul waw!!!

Portii
4
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
105 minute
Complexitate
medie
Rata pe varza

Ingrediente

  • 1 rata fiarta in prealabil
  • 1 kg varza alba
  • 1 kg varza rosie
  • 1 varza mica murata
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • grasimea adunata de la rata inainte sa fie pusa la fiert
  • 5 linguri ulei
  • 1 cana suc de rosii
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 4 catei de usturoi
  • 2 crengute de cimbru
  • 1 cana supa de la fiertul ratei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Intr-un vas cu fundul dublu, se pune grasimea si se lasa pe foc pana s-a topit, se adauga apoi uleiul, ceapa curatata si taiata julien, morcovul curatat si ras, iar dupa ce s-au inmuiat, se adauga varza alba si rosie tocate fin, se amesteca, iar dupa cateva minute se adauga sucul de rosii, pasta de ardei, supa si se lasa pe foc, amestecand din cand in cand 20 min.

Dupa acest timp se adauga varza murata taiata fin, piper dupa gust, usturoiul pisat, se amesteca totul, se potriveste gustul de sare, apoi se rastoarna intr-o tava pe fundul careia au fost puse crengutele de cimbru, se pune rata taiata in doua, se preseaza putin in varza sa-si ia gust, se acopera tava cu capac daca are sau folie de aluminiu si la cuptor va sta 40 min, dupa care se va descoperi si va mai sta 20 min sa se rumeneasca. Se serveste cum altfel decat cu mamaliga si ardei iute!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Cod la cuptor si gratin de legume
Bucataras.RO

Cod la cuptor si gratin de legume

A fost foarte bun :)

Cod la cuptor si gratin de legume
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide