Toamna cand bobocii de rata s-au facut mari, ce este mai bun si mai bun, decat o rata pusa pe varza!!! Aceasta reteta traditionala cu un gust mai mult decat bun, nu cred ca exista om caruia sa nu-i placa. Eu am incercat combinatia de varza alba, rosie si murata, iar finalul a fost unul waw!!!
Intr-un vas cu fundul dublu, se pune grasimea si se lasa pe foc pana s-a topit, se adauga apoi uleiul, ceapa curatata si taiata julien, morcovul curatat si ras, iar dupa ce s-au inmuiat, se adauga varza alba si rosie tocate fin, se amesteca, iar dupa cateva minute se adauga sucul de rosii, pasta de ardei, supa si se lasa pe foc, amestecand din cand in cand 20 min.
Dupa acest timp se adauga varza murata taiata fin, piper dupa gust, usturoiul pisat, se amesteca totul, se potriveste gustul de sare, apoi se rastoarna intr-o tava pe fundul careia au fost puse crengutele de cimbru, se pune rata taiata in doua, se preseaza putin in varza sa-si ia gust, se acopera tava cu capac daca are sau folie de aluminiu si la cuptor va sta 40 min, dupa care se va descoperi si va mai sta 20 min sa se rumeneasca. Se serveste cum altfel decat cu mamaliga si ardei iute!
Pofta buna!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii