Bulzi de varza

BUlzii de varza se prepara din varza murata, orez, ceapa, costita afumata, morcovi, bulion si condimente.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 varza murata
  • 200 gr orez
  • 2 cepe
  • 250 gr costita afumata
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 2 linguri bulion
  • 150 ml ulei
  • 50 ml vin alb
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • piper boabe

Mod de preparare

Se aleg foile de varza ca pentru sarmale. Se fierbe orezul, pe jumatate in 400 ml apa. Costita se taie felii subtiri si se prajeste in ulei. Se toaca marunt ceapa si se caleste in uleiul ramas de la costita, sa adauga apoi orezul, cimbrul, sarea, piperul si putin bulion. Se inabusa cateva minute, apoi se ia de pe foc si se formeaza bulzi (cocoloase) de marimea unor perisoare. Se invelesc in felii de costita, apoi in foi de varza si se asaza intr-un vas, pe un strat de varza tocata marunt. Se asaza printre bulzi bucati de morcovi si telina. Se acopera cu un strat de varza tocata, se presara cu boabe de piper si se toarna apa amestecata cu bulion si vin. Se lasa la fiert pana scade sosul, apoi se da totul la cuptor pentru 20 de minute.


Se serveste mancarea calda.
Alte retete:
Sarmale de post
Iahnie de fasole
Legume la cuptor

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mac, crema de vanilie si gem de caise

O prajitura aerata cu o aroma intensa de vanilie si usor acrisoara, o prajitura racoroasa si nu foarte dulce.

Desert prajitura cu mac, crema de vanilie si gem de caise
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca