Frunze de vita de vie umplute cu orez

Prepara umplutura amestecand 2 cani de orez crud, 1 cana de naut fiert si zdrobit, ½ cana de patrunjel tocat marunt, ½ cana de ceapa rosie tocat

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 sticla frunze de vita de vie
  • 2 cani orez
  • 1 cana naut
  • 5 cana patrunjel
  • 5 cana ceapa rosie
  • 4 rosii
  • 75 cana ulei de masline
  • 7 catei de usturoi
  • 2
  • 5 lingurite sare
  • 1 cana suc de lamaie
  • 5 lingurita piper (boabe)
  • 5 lingurita scortisoara
  • zeama de oase

Mod de preparare

Prepara umplutura amestecand 2 cani de orez crud, 1 cana de naut fiert si zdrobit, ½ cana de patrunjel tocat marunt, ½ cana de ceapa rosie tocata, 1 cana de rosii taiate cubulete, ¾ cani de ulei de masline, 2 catei de usturoi pisate, 2,5 lingurite de sare, 1,2 lingurita de piper si 1,2 lingurita de scortisoara. Umple frunzele de vita de vie cu umplutura. Aseaza intr-un vas un strat de rosii feliate, un strat de sarmale, iar un strat de rosii, usturoi, sarmale, pana se termina. Stropeste totul cu 1 cana de zeama de lamaie, presara 1 lingurita de sare si toarna zeama de oase incat sa acopere sarmalele. Pune capacul pe vas si fierbe-o timp de 1 ora la foc mic.
Alte retete recomandate

Mancare de pui

Salata de pui

Pui cu sos

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...