Knödeli pe varza acra cu costita si carnati

Prima data ne ocupam de aluat. Peste faina punem sarea, facem gropita in faina si turnam drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Lasam sa creasca mai

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g faina alba
  • un cub de drojdie proaspata
  • o lingurita de sare
  • lapte caldut(cat sa cuprinda)
  • varza acra din butoi
  • aprox. 1 Kg de varza
  • 2 foi de dafin
  • ceva boabe de piper si ienupar
  • cirnati de tot felul
  • costita etc

Mod de preparare

Prima data ne ocupam de aluat. Peste faina punem sarea, facem gropita in faina si turnam drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Lasam sa creasca maiaua. 20 de min. Apoi amestecam totul si adaugam lapte caldut pina obtinem un aluat de piine. Sa nu fie nici moale sau prea tare. Defapt, se dezlipeste de pe marginile vasului.

Lasam sa creasca acest aluat vreo 30 min. Se tripleaza chiar.

Eu intre timp am inceput incet sa prajesc putin cirnatii si costita.

Varza scursa de zeama acra am aruncat-o peste cirnati. Am adaugat si foile de dafin si piperul, ienuparul, am amestecat.

Aici se adauga ceva supa sau apa, cit sa acopere pe jumatate varza din oala.Cu capacul pus am lasat la foc destul de moale sa se faca varza incet,incet.

Cind aluatul este gata crescut, facem 5 bile. Am mai lasat vreo 10 min. la crescut. Apoi am pus bilele de aluat in cratita peste varza.

Se fac vreo 45 de min cu capacul pus si la foc mic.

Mama face repede si bine: arunca varza si cirnatii in cratita, pune bilele de aluat peste, si lasa cu capac vreo 40 min la foc moderat si gata.
Pofta buna!

Reteta Knödeli pe varza acra cu costita si carnati a fost propusa de pitt4 pe forum culinar.ro

Alte retete cu varza gasiti aici:

Varza calita cu sunculita afumata,

Varza murata cu ciolan fript,

Ardei umpluti cu varza

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gnocchi cu carnati de curcan

M-am inspirat dupa reteta lui Timea,a iesit ceva bun.

Gnocchi cu carnati de curcan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca