Sarmale cu cascaval

Se taie varza, se spala, se pregatesc foile pentru impachetat. Ce ramine se toaca marunt si se va adauga in oala. Se taie si rosiile rondele si se vor

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr. carne tocata (250 gr. carne porc + 250 gr
  • carne vita)
  • 250 gr. cascaval
  • 100 ml ulei
  • 4-5
  • rosii
  • pasta de tomate
  • o varza acra mare
  • 2-3 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 2-3 oua
  • 1 lingurita de boia dulce
  • piper alb si negru
  • coriandru
  • verdeata
  • sare

Mod de preparare

Se taie varza, se spala, se pregatesc foile pentru impachetat. Ce ramine se toaca marunt si se va adauga in oala. Se taie si rosiile rondele si se vor adauga in oala alaturi de restul de varza tocata marunt. Carnea tocata se amesteca cu ouale, cu ceapa tocata marunt, morcovii tocati foarte marunt sau dati pe razatoare, cu boiaua, piperul, coriandrul, verdeata si cascavalul ras. Compozitia se ruleaza in foile de varza deja taiate. Cind sint gata se asaza intr-o oala (ideal ar fi un vas de pamint ars). Pe fundul oalei se pune 1/2 din amestecul de varza tocata cu rosii, apoi straturi de sarmale, si deasupra restul de rosii cu varza tocata. Se poate pune acest amestec si intre straturile de sarmale. Dupa ce se aranjeaza in oala se pune pasta de tomate amestecata cu apa si cei 100 ml ulei. Se Completeaza cu apa pina se acopera continutul oalei. Se pune la foc mic timp de 20 min. Apoi se baga la cuptor si se lasa aproximativ 2 ore.


Se servesc calde. Se poate pune deasupra smintina sau iaurt

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)

Am salvat eu mai acum cateva luni un filmulet cu lipiile astea si tot cautam cheful sa le fac. Cheful mi-a venit din cauza...

Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca