Sarmalute cu brinza

Chifla se moaie in lapte. Varza se opareste. Ceapa se amesteca cu brinza, cimbru , ou, piinea stoarsa, fasole, se aseaza pe frunze si se ruleaza sarma

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o chifla mai veche
  • 100ml lapte
  • 8 foi mari de Varza
  • un ardei gras
  • rosu
  • 200 g fasole verde
  • 2 cepe
  • 150 g brinza de vaci
  • 2 linguri cimbru tocat
  • 1 ou
  • 2 linguri unt
  • 200 ml vin alb
  • o foaie dafin
  • piper
  • chimen

Mod de preparare

Chifla se moaie in lapte. Varza se opareste. Ceapa se amesteca cu brinza, cimbru , ou, piinea stoarsa, fasole, se aseaza pe frunze si se ruleaza sarmalele. Ruladele se pun intr-o cratita rezistenta la foc. Se toarna deasupra vinul, se acopera cu apa, se adauga boabele de piper si dafin si se pun la cuptor 40-45 min. Se scot cind sunt fierte si se paseaza zeama. Se pune in zeama chimen, o ceapa mica tocata si putina grasime si se fierbe putin sosul. Se condimenteaza.
Se servesc calde cu sos.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...