Varza creata umpluta

Varza creata umpluta este o alternativa usor de facut la migaloasele sarmale.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • o varză creaţă (aprox.1 kg)
  • 300 g carne de porc
  • 100 g slănină afumată (sau kaizer)
  • 3 linguri orez
  • o ceapă
  • o linguriţă de unt
  • o linguriţă de făină
  • 2 ouă
  • 3 linguri de smantană
  • mărar
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Mod de preparare

Mod de preparare:

Carnea tocată odată cu slănina se amestecă cu ceapa şi se înăbuşe în unt pînă se înmoaie. Se lasă să se răcească şi se adaugă orezul fiert în apă sărată, ouăle crude, sarea, piperul şi verdeaţa, după gust. Varza se spală bine, controland fiecare frunză. Se desfac frunzele începînd de sus in jos (fără a se desprinde de cotor) şi spaţiile formate se umplu cu tocătură. Pentru ca aceasta să nu se împrăştie în timpul fierberii, varza se leagă circular cu aţă, după care se aşează în cratiţă. Se completează cu apă clocotită sau cu supă de oase, adăugand o crenguţă de cimbru şi sare şi se fierbe la foc mic. Cînd varza este complet fiartă, se pune făina desfăcută în puţină apă in sos, pentru a se mai ingrosa un pic si se lasa sa mai dea cateva clocote.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...