Budinca de spanac cu sunca si branza

Pentru budinca de spanac cu sunca si branza se alege spanacul, se spala in mai multe ape si se fierbe. Se scurge si se toaca pe fund sau se trece prin masina de tocat.

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg spanac
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura faina
  • 1 ceasca lapte
  • 3 oua
  • 50 g sunca sau
  • parizer
  • sare
  • 1 lingura branza sau
  • cascaval ras.

Mod de preparare

Pentru budinca de spanac cu sunca si branza se alege spanacul, se spala in mai multe ape si se fierbe. Se scurge si se toaca pe fund sau se trece prin masina de tocat. Separat se face un sos gros dintr-o lingura de unt si o, lingura de faina, stinse cu o ceasca de lapte sau de apa in care a fiert spanacul. Se  amesteca cu piureul de spanac si dupa ce s-a mai racorit, se adauga trei galbenusuri puse pe rand, iar la sfirsit cele trei albusuri batute spuma si putina sunca taiata marunt. Se  potriveste de sare. Se unge bine cu unt o forma de budinca, se toarna compozitia, se acopera si se pune cu totul in alt vas cu apa, la cuptor. Se tine 40 — 50 de minute. Se rastoarna si se presara deasupra cu putina branza rasa sau cu cascaval ras.


Budinca de spanac cu sunca se serveste calda cu branza rasa sau cu cascaval ras.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...