Chiftele cu orez

Se fierb cartofii in coaja, si dupa ce s-au racit se curata si se dau prin razatoarea mare. Se pune orezul spalat bine la fiert, dupa care se scurge.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pahar de orez
  • 6 cartofi
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingura faina
  • 1 ceapa
  • 200g pesmet
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja, si dupa ce s-au racit se curata si se dau prin razatoarea mare. Se pune orezul spalat bine la fiert, dupa care se scurge. Se amesteca cartofii cu orezul, se adauga usturoiul pisat, ceapa tocata marunt, sare, piper, o lingura de faina, si se amesteca bine. Se mai adauga faina, daca compozitia e prea moale.

Se formeaza chiftele care se dau prin pesmet si se prajesc in ulei incins. Se scot pe un prosop absorbant.
Se servesc cu marar alaturi de legume fierte.

Retete de post

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii