Pentru realizarea crochetelor de gris sunt necesare urmatoarele ingrediente: gris, faina, ou, lapte, unt, untura.
Crochete;e de gris se prepara asa: se pune la fiert laptele ; cand clocoteste se toarna grisul putin cate putin, facandu-l sa curga ploaie. Se amesteca neincetat pentru a se evita formarea cocoloaselor, lasand sa fiarba incet pana capata consistenta unei mamaligi moi. Se da la o parte de pe foc, se adauga untul si sarea, se amesteca, iar dupa ce s-a racit, se adauga -oul batut, amestecindu-se bine. Din aceasta compozitie se ia cate o lingura si se formeaza cu mana, tavalind prin faina, crochete de marimea unui mititel. Se prajesc in untura fierbinte.
Se servesc la soteuri.
Alte retete recomandate:
Cand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti