Dovlecei umpluti cu soia

Dovleceii umpluti cu soia sunt o mancare ideala pentru perioadele de post din an.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 dovlecei
  • 100 g granule de soia
  • o ceapa
  • o foaie de dafin
  • 4 linguri orez
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sucul unei lamai
  • un ou
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Granulele de soia se fierb cu o foaie de dafin aproximativ 20 de minute, apoi se lasa sa se scurga foarte bine. Ceapa se taie marunt, se caleste in ulei si cand devine sticloasa se adauga orezul. Se amesteca si se lasa sa se umfle putin si orezul. In amestecul de orez si ceapa se adauga granulele de soia, patrunjelul tocat, un ou, se potriveste cu sare si piper si se umplu dovleceii curatati de seminte si taiati in partea de sus. Dovleceii se umplu cu amestecul de soia si orez, iar deasupra se pune un capac realizat din rosie. Dovleceii se pun intr-o cratita care se umple pe jumatate cu apa, suc de lamaie, foi de dafin si se dau la cuptor pentru 40 de minute. Se servesc calzi sau reci.


Se servesc calzi. Daca nu se adauga ou in umplutura, reteta ardei umpluti cu soia va fi de post.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii