Dovlecel in sos de chefir

Dovleceii, cat mai cruzi, se spala, se taie felii pe lungime, se condimenteaza cu sare si se lasa 10-15 minute. Se absoarbe excesul de umezeala, se d

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 g dovlecel
  • 500 g chefir
  • faina
  • ulei pentru prajit
  • 2-3 catei usturoi
  • marar
  • sare

Mod de preparare

Dovleceii, cat mai cruzi, se spala, se taie felii pe lungime, se condimenteaza cu sare si se lasa 10-15 minute. Se absoarbe excesul de umezeala, se da prin faina si se prajeste in ulei, pe ambele parti (pana se rumeneste usor).Se scot pe o farfurie si se lasa la racit.

In blender se pune usturoiul, mararul si chefirul, se mixeaza bine. Se aseaza un strat de dovlecei, unul de sos si asa mai departe.


Se serveste rece.

Alte retete recomandate:

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii