Dovlecel in sos de chefir

Dovleceii, cat mai cruzi, se spala, se taie felii pe lungime, se condimenteaza cu sare si se lasa 10-15 minute. Se absoarbe excesul de umezeala, se d

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 g dovlecel
  • 500 g chefir
  • faina
  • ulei pentru prajit
  • 2-3 catei usturoi
  • marar
  • sare

Mod de preparare

Dovleceii, cat mai cruzi, se spala, se taie felii pe lungime, se condimenteaza cu sare si se lasa 10-15 minute. Se absoarbe excesul de umezeala, se da prin faina si se prajeste in ulei, pe ambele parti (pana se rumeneste usor).Se scot pe o farfurie si se lasa la racit.

In blender se pune usturoiul, mararul si chefirul, se mixeaza bine. Se aseaza un strat de dovlecei, unul de sos si asa mai departe.


Se serveste rece.

Alte retete recomandate:

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...