Pentru fasolea boabe cu slanina se alege fasole cu bobul mare. Se tine, inainte de a fi pusa la fiert, doua ore in apa abia calduta. Se scurge si se pune intr-o oala cu apa rece.
Pentru fasolea boabe cu slanina se alege fasole cu bobul mare. Se tine, inainte de a fi pusa la fiert, doua ore in apa abia calduta. Se scurge si se pune intr-o oala cu apa rece, care sa o acopere cu un strat de un deget. Se pune oala pe foc mic, sa inceapa sa fiarba cu incetul. Cum da in clocot, se trage la o parte, se scurge si se pune din nou la foc potrivit, cu apa fierbinte, in cantitate egala cu aceea varsata.
Se adauga un paharel de vin rosu. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, se ia spuma. Separat se prajeste in untura o ceapa taiata marunt si se pune in oala, dupa ce fasolea a inceput sa fiarba, impreuna cu slanina afumata, taiata marunt, o Iingura de bulion, o frunza de dafin; spre sfarsit se pune sarea. Fasolea, dupa soi, trebuie sa fiarba circa 1 1/2—3 ore. Daca scade prea mult in timpul fiertului, se mai adauga putina apa clocotita.
Fasolea boabe cu slanina se serveste calda.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii