Macaroane gustoase cu branza

Pentru macaroanele cu branza se fierb 3 l apa cu putina sare. Cand apa clocoteste, se da drumul macaroanelor, rupte sau nu in bucati, dupa dorinta.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g macaroane
  • 100 g branza rasa
  • 50 g unt proaspat
  • sare.

Mod de preparare

Pentru macaroanele cu branza se fierb 3 l apa cu putina sare. Cand apa clocoteste, se da drumul macaroanelor, rupte sau nu in bucati, dupa dorinta. Indata ce incep din nou sa fiarba se dau la o parte, pe foc mai mic, si se tin sa clocoteasca incet. Macaroanele nu trebuie lasate sa fiarba prea mult si nici la foc mare, deoarece se sfarama si devin cleioase. Se scurg bine de apa prin strecuratoarea speciala, cu gauri mari si se limpezesc cu apa rece. Se pun in cratita, se adauga untul proaspat, desfacut in mai multe bucati pentru a se topi repede, si doua linguri de branza rasa. Se misca cratita pana incepe branza sa se topeasca, se adauga inca doua linguri de brinza si se tin o clipa pe foc sa se infierbante, fara sa se mai topeasca brinza, Se toarna in farfurie.


Macaroanele cu branza se servesc firbinti.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...