Mamaliga boiereasca

Se pune o cana de apa sa fiarba in ceaun. Malaiul cernut proaspat se pune sa fiarba cind apa este numai calduta. Se amesteca cu o lingura de lemn, pa

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g malai
  • 1 litru lapte dulce
  • 3 linguri de smantana
  • sare

Mod de preparare

Se pune o cana de apa sa fiarba in ceaun. Malaiul cernut proaspat se pune sa fiarba cind apa este numai calduta. Se amesteca cu o lingura de lemn, pana cand malaiul se ingroasa bine.

Atunci se adauga laptele dulce, se amesteca continuu ca sa se incorporeze bine. Se sareaza si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand mamaliga arata ca o crema.

Atunci se adauga smintina (se poate adauga si unt), se amesteca bine si se scoate mamaliga pe o farfurie.

Se serveste linga friptura de pui cu mujdei de usturoi.

Alte retete

recomandate:

Pui cu conopida si sos alb

Aripioare de pui la cuptor

Papricas de pui unguresc

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu jeleu si crema de fructe de padure

Am adus si eu un martisor dulce pentru voi si vreau sa va doresc sa aveti o primavara frumoasa, insorita si plina de iubire!...

Prajitura cu jeleu si crema de fructe de padure
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca