Mamaliga boiereasca

Se pune o cana de apa sa fiarba in ceaun. Malaiul cernut proaspat se pune sa fiarba cind apa este numai calduta. Se amesteca cu o lingura de lemn, pa

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g malai
  • 1 litru lapte dulce
  • 3 linguri de smantana
  • sare

Mod de preparare

Se pune o cana de apa sa fiarba in ceaun. Malaiul cernut proaspat se pune sa fiarba cind apa este numai calduta. Se amesteca cu o lingura de lemn, pana cand malaiul se ingroasa bine.

Atunci se adauga laptele dulce, se amesteca continuu ca sa se incorporeze bine. Se sareaza si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand mamaliga arata ca o crema.

Atunci se adauga smintina (se poate adauga si unt), se amesteca bine si se scoate mamaliga pe o farfurie.

Se serveste linga friptura de pui cu mujdei de usturoi.

Alte retete

recomandate:

Pui cu conopida si sos alb

Aripioare de pui la cuptor

Papricas de pui unguresc

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!