Mamaliga taraneasca

Se pune apa sa fiarba si cand este calda bine, se adauga malaiul in ploaie. Se amesteca continuu cu facaletul in ceaun, se pune sarea si se lasa sa f

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g malai
  • 1 l apa rece
  • 1 lingura de sare
  • 1 lingurita de unt

Mod de preparare

Se pune apa sa fiarba si cand este calda bine, se adauga malaiul in ploaie. Se amesteca continuu cu facaletul in ceaun, se pune sarea si se lasa sa fiarba jumatate de ora la foc mic. Se amesteca din cind in cind, pentru ca mamaliga sa nu se afume sau sa se prinda de fundul ceaunului.

Se adauga untul cand este aproape fiarta si se mai fierbe putin.

Mamaliga se rastoarna pe un fund de lemn sau pe o farfurie mare si se serveste calda.

Se poate manca cu ciulama de ciuperci, hribi cu usturoi, varza calita cu ciolan afumat, sarmalute, tocanita etc. Va recomandam si alte retete culinare:

Tocanita cu ardei copti si pui

Tocana de ciuperci de padure

Tocanita de vita

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa