Mamaliga taraneasca

Se pune apa sa fiarba si cand este calda bine, se adauga malaiul in ploaie. Se amesteca continuu cu facaletul in ceaun, se pune sarea si se lasa sa f

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g malai
  • 1 l apa rece
  • 1 lingura de sare
  • 1 lingurita de unt

Mod de preparare

Se pune apa sa fiarba si cand este calda bine, se adauga malaiul in ploaie. Se amesteca continuu cu facaletul in ceaun, se pune sarea si se lasa sa fiarba jumatate de ora la foc mic. Se amesteca din cind in cind, pentru ca mamaliga sa nu se afume sau sa se prinda de fundul ceaunului.

Se adauga untul cand este aproape fiarta si se mai fierbe putin.

Mamaliga se rastoarna pe un fund de lemn sau pe o farfurie mare si se serveste calda.

Se poate manca cu ciulama de ciuperci, hribi cu usturoi, varza calita cu ciolan afumat, sarmalute, tocanita etc. Va recomandam si alte retete culinare:

Tocanita cu ardei copti si pui

Tocana de ciuperci de padure

Tocanita de vita

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii