Mancare de ardei cu vinete si coriandru

Mancarea aceasta cu iz, aspect si usor gust de pepperonata italieneasca, nu-i pepperonata si nici italieneasca nu e. Dar seamana. Si e de post. Ar pu

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • trei ardei grasi
  • o vanata
  • doi catei de usturoi
  • un ardei iute
  • o ceapa
  • ulei
  • frunze de coriandru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Mancarea aceasta cu iz, aspect si usor gust de pepperonata italieneasca, nu-i pepperonata si nici italieneasca nu e. Dar seamana. Si e de post. Ar putea fi un inceput de ratatouille dar nu-i nici asta. Nici ghiveci si nici giuvece. E doar un amestec intre toate ideile de mai sus, plus o tusa de coriandru pentru a usura o excursie mentala spre Asia.

Pentru doua portii sanatoase aveti nevoie de trei ori patru ardei grasi si de o vanata. Daca nu-i sezon de vinete, puteti folosi vinete din borcan, conservate in ulei, asa cum am facut eu pentru reteta aceasta. Un borcan din cele mici va ajunge. Va mai trebuie o ceapa si doi catei de usturoi. si, de va pofteste inima, un ardei iute. Taiati ardeii in fasii (fara vinisoare si seminte, care pot da amarala), ceapa solzisori si usturoiul in bucati mari. Le puneti la inmuiat intr-o lingura de ulei (daca aveti vinete proaspete, le puneti si pe acelea, facute fisii, cu tot cu coaja, odata cu ardeii, daca nu, puneti vinetele din borcan doar la urma), pe foc mic. in trei minute se carcalesc usor. Turnati peste ele o ceasca de apa si lasati tot pe foc mic. Dupa ce scade apa, mai turnati o ceasca (de ce pe rand: nu vreti sa fierbeti legumele ci sa le inmuiati usor, sa iasa ducleata din ele) de apa. Presarati sare si pier, amestecati din cand in cand iar la urma, cu doua minute inainte de a lua mancarea de pe foc, puneti intr-insa vinetele, amestecati bine si puneti si frunzele de coriandru, rupte-n bucati.


Puneti mancarea asta pe doua felii de paine HapiHap ori pe trei, patru, cat sunteti de flamanzi in zi de post. O sa dispara repede din farfurii, garantat.

Alte retete recomandate:

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat

Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos