Mancarica de spanac

Se curata de codite si se spala spanacul. Se pune intr-o oala si se opareste. Intre timp se toaca ceapa marunt si se pune la calit la foc mic. Dupa c

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg spanac proaspat (curatat de codite)
  • 2 cepe mai mici
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingura de faina
  • sare
  • 2 linguri de ulei

Mod de preparare

Se curata de codite si se spala spanacul. Se pune intr-o oala si se opareste. Intre timp se toaca ceapa marunt si se pune la calit la foc mic. Dupa ce spanacul s-a oparit se scurge de zeama si se toaca marunt.

Peste ceapa se adauga lingura de faina si se mesteca bine sa nu se faca cocoloase. Se pune spanacul si se adauga din zeama in care a fiert cat sa-l acopere.

Se lasa la fiert la foc mic. Cand este aproape gata se adauga pasta de tomate si usturoiul pisat.


Cand am oprit spanacul, adaugam leustean verde. Este o mancarica delicioasa in zilele de post.

Alte retete recomandate:

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...