Oua prajite in orez

Jumatate din ceapa tocata marunt se caleste intr-o lingura de ulei, se adauga orezul si de doua ori atata apa. Se adauga cubul de supa si se firbe pan

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g orez
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 cub supa de pasare
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 100 g cascaval Trapist ras
  • 8 oua
  • sare
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Jumatate din ceapa tocata marunt se caleste intr-o lingura de ulei, se adauga orezul si de doua ori atata apa. Se adauga cubul de supa si se firbe pana cand orezul se inmoaie bine. Intre timp, in alt vas se caleste cealalta jumatate de ceapa in uleiul ramas, se adauga pasta de rosii si se face un sos de rosii.

Daca orezul s-a inmuiat se adauga sosul de rosii si jumatate din cascavalul ras, apoi se pune totul intr-un vas pentru cuptor.

Se fac cateva adancituri in orez cu un polonic umed si in fiecare se pune cate un ou. Deasupra se presara restul de cascaval. Se coace pana cand albusul oualor se intareste.

Se serveste cu castraveti murati.
Alte retete legume recomandate

Ciuperci umplute

Rulada cu spanac

Tocanita de urzici

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...