Piure de spanac cu ceapa

Pentru piureul de spanac cu ceapa se alege, se spala si se fierbe spanacul. Se scurge, se toaca fin pe un fund de lemn, sau se da prin masina.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 500 kg spanac
  • 1 ceapa (dupa gust)
  • 1 lingura unt
  • 1/2 lingura faina
  • 1 ceasca zeama de carne sau
  • lapte
  • sare.

Mod de preparare

Pentru piureul de spanac cu ceapa se alege, se spala si se fierbe spanacul. Se scurge, se toaca fin pe un fund de lemn, sau se da prin masina. Se taie marunt o ceapa si se prajeste usor cu o lingura de unt. Se pune spanacul si se presara faina. Cand aceasta este bine amestecata, se toarna o ceasca din apa in care a fiert spanacul (sau o ceasca de lapte ori de zeama de carne). Se tine pe masina amestecand mereu, pana ce spanacul a fiert si este destul de legat.


Piureul de spanac se serveste cald.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...