Piure de spanac simplu

Pnetru piureul de spanac simplu se fierbe spanacul si se toaca. Separat se prajeste usor faina cu o lingura de unt. Se stinge cu o ceasca sau doua de apa.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 500 kg spanac
  • 1 lingura unt
  • 1/2 lingura faina
  • sare.

Mod de preparare

Pnetru piureul de spanac simplu se fierbe spanacul si se toaca. Separat se prajeste usor faina cu o lingura de unt. Se stinge cu o ceasca sau doua de apa in care a fiert spanacul. Se lasa sa dea cateva clocote, pana ce se obtine un sos gros ca o smantana. Se amesteca cu spanacul si se lasa sa mai fiarba putin, amestecand ca sa nu se prinda pe fund. In loc de rantasul cu faina, se poate adauga la spanac o ceasca buna de smantana in care s-a pus un praf de faina.


Piureul de spanac simplu se serveste cu ochiuri, crochete, friganele.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii