Sarmalute cu praz in dovleac

Doar bunica mea mai pregatea asa deliciu.

Portii
20
Timp pregatire
270 minute
Timp coacere
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg.orez
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita de piper macinat
  • 4 oua
  • frunze proaspete de vita de vie
  • fruze de potbal proaspete
  • 1 dovleac
  • 500 ml. ulei
  • 3 kg carne tocata
  • 2 kg praz
  • 600 g pasta de tomate cu concentratie de 24%
  • 500 g bacon
  • 2 ardei iuti
  • 1 morcov

Mod de preparare

Se curata prazul si se pune la undit,se adauga morcovul tocat si se lasa sa se patrunda usor,oprim focul si turnam intr-un vas in care am pus carnea tocata,amestecam usor si lasam sa se intrepatrunda gusturile.

Se pune intr-o oala apa la fiert,sa tot fie o jumatate de oala cu apa si cand apa clocoteste se opreste focul si se pun frunzele de vie si de potbal,se amesteca usor cu o lingura si se lasa sa se patrunda.

Se clateste usor orezul, se adauga peste el apa cat cuprinde si il lasam pe foc mic sa soarba toata apa, apoi turnam orezul peste carne, amestecand usor. Adaugam ouale, pasta de tomate, piperul macinat, sare dupa gust, amestecam usor si lasam cateva minute sa se amestece gusturile si savoarea sa se imprastie in toata compozitia.

Se spala dovleacul si se taie o bucatica din el, sa fie asa ca un capac, scobim dovleacul usor, scoateam semintele si lasam miez cam asa de 1 cm.

Luam apoi compozitie cu o lingura, punem pe frunza si rulam usor,dupa rulare indesam marginile frunzelor in interior si gata sarmaluta pe care o asezam in dovleac. Cand se umple dovleacul cu sarmalute tocam bacon si presuram deasupra, mai adaugam cativa ardei iuti, apa cat cuprinde si dam dovleacul la cuptor. Cand apa scade si baconul s-a rumenit este semn ca sarmalutele sunt gata. Oprim focul si putem savura sarmalute absolut delicioase. Sa aveti pofta dragilor!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)

Am salvat eu mai acum cateva luni un filmulet cu lipiile astea si tot cautam cheful sa le fac. Cheful mi-a venit din cauza...

Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca