Sarmalute in foi de vita

Orezul se opareste, separat se toaca ceapa si se caleste in uleiul de masline. Se adauga apoi orezul si se mai lasa 2-3 minute. Se cresteaza rosiile,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr foi de vita
  • 2 pahare orez
  • 1 ceapa
  • 1 mana frunze de patrunjel
  • sare
  • piper
  • 1 mana frunze de menta
  • enibahar
  • 200 gr soia
  • 3 lingura ulei de masline
  • cuisoare pisate
  • scortisoara
  • ghimbir
  • cardamom
  • 1 nucsoara
  • 4 rosii
  • 1 lamaie
  • 2 lingurite concentrat de legume

Mod de preparare

Orezul se opareste, separat se toaca ceapa si se caleste in uleiul de masline. Se adauga apoi orezul si se mai lasa 2-3 minute. Se cresteaza rosiile, se oparesc, apoi se curata de pielite, se taie cuvuri si se adauga peste orez, impreuna cu patrunjelul si menta tocate marunt. Se adauga soia fiarta in prealabil, mirodeniile, sarea si concentratul de legume. Se pune din compozitie pe fiecare frunza de vita si se ruleaza sarmalele. Se asaza apoi sarmalele intr-un vas, se pune un strat de felii de rosii si se presara cu concentrat de legume. Se asaza deasupra sarmale, din nou rosii, cateva felii de lamaie si se sareaza. Se adauga apa fierbinte si se introduc in cuptor unde se lasa 30-40 de minute.


Se servesc calde.

Alte retete:

Ardei umpluti Legume la cuptor Cartofi la cuptor

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca