Sarmalute in foi de vita

Orezul se opareste, separat se toaca ceapa si se caleste in uleiul de masline. Se adauga apoi orezul si se mai lasa 2-3 minute. Se cresteaza rosiile,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr foi de vita
  • 2 pahare orez
  • 1 ceapa
  • 1 mana frunze de patrunjel
  • sare
  • piper
  • 1 mana frunze de menta
  • enibahar
  • 200 gr soia
  • 3 lingura ulei de masline
  • cuisoare pisate
  • scortisoara
  • ghimbir
  • cardamom
  • 1 nucsoara
  • 4 rosii
  • 1 lamaie
  • 2 lingurite concentrat de legume

Mod de preparare

Orezul se opareste, separat se toaca ceapa si se caleste in uleiul de masline. Se adauga apoi orezul si se mai lasa 2-3 minute. Se cresteaza rosiile, se oparesc, apoi se curata de pielite, se taie cuvuri si se adauga peste orez, impreuna cu patrunjelul si menta tocate marunt. Se adauga soia fiarta in prealabil, mirodeniile, sarea si concentratul de legume. Se pune din compozitie pe fiecare frunza de vita si se ruleaza sarmalele. Se asaza apoi sarmalele intr-un vas, se pune un strat de felii de rosii si se presara cu concentrat de legume. Se asaza deasupra sarmale, din nou rosii, cateva felii de lamaie si se sareaza. Se adauga apa fierbinte si se introduc in cuptor unde se lasa 30-40 de minute.


Se servesc calde.

Alte retete:

Ardei umpluti Legume la cuptor Cartofi la cuptor

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...