Pentru sparangel fiert se alege sparanghel foarte proaspat. Se curata de partea fibroasa si se spala in mai multe ape. Se leaga cate 8 -10 fire.
Pentru sparangel fiert se alege sparanghel foarte proaspat. Se curata de partea fibroasa si se spala in mai multe ape. Se leaga cate 8 -10 fire intr-un manunchi si se taie apoi toate de aceeasi lungime. Se pune la fiert apa cu sare si cand clocoteste, se da drumul legaturilor de sparanghel. Apa trebuie sa le cuprinda bine. Din momentul cand dau in clocot, se tin la foc circa o jumatate ora. Trebuie sa fiarba incet. Se scurg, se taie atele si se asaza pe un servet, pe farfurie.
Sparanghelul fiert se serveste cu maioneza sau cu unt topit si pesmet prajit. Sparanghelul fiert se poate servi si rece, cu sos tartar. Sosul se serveste separat, in sosiera.
Va poftesc la niste minitarte fragede, delicate si elegante( zic eu). Pe cat de simplu sunt de facut, pe atat de delicioase...
Minitarte cu crema de capsuni, Miez de Lapte si friscaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj