Urzici

Se ales urzicile, se spala in multe ape si se oparesc putin. Se trec apoi in apa calda si se fierb pana cand credeti ca sunt gata. Se strecoara si se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Urzici
  • mujdei
  • faina

Mod de preparare

Se ales urzicile, se spala in multe ape si se oparesc putin.

Se trec apoi in apa calda si se fierb pana cand credeti ca sunt gata.

Se strecoara si se lasa sa se raceasca.

Se taie apoi cu un cutit (sau puteti sa le frecati cu lingura de lemn sau le bagati la blender).

Intr-o cratita se pune ulei la incins si se adauga urzicile. Se adauga si apa in care au fiert si se lasa pe foc.

Spre sfarsit se adauga mujdei si putina faina ca sa le ingroase.


Se servesc alaturi de ou ochi si mamaliguta.

Pofta buna!

Reteta Urzici a fost propusa de bulinuta pe forum culinar.ro

Alte retete cu urzici gasiti aici:

Urzici cu mamaliga,

Mincare de urzici,

Piure de urzici

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...