Urzici

Se ales urzicile, se spala in multe ape si se oparesc putin. Se trec apoi in apa calda si se fierb pana cand credeti ca sunt gata. Se strecoara si se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Urzici
  • mujdei
  • faina

Mod de preparare

Se ales urzicile, se spala in multe ape si se oparesc putin.

Se trec apoi in apa calda si se fierb pana cand credeti ca sunt gata.

Se strecoara si se lasa sa se raceasca.

Se taie apoi cu un cutit (sau puteti sa le frecati cu lingura de lemn sau le bagati la blender).

Intr-o cratita se pune ulei la incins si se adauga urzicile. Se adauga si apa in care au fiert si se lasa pe foc.

Spre sfarsit se adauga mujdei si putina faina ca sa le ingroase.


Se servesc alaturi de ou ochi si mamaliguta.

Pofta buna!

Reteta Urzici a fost propusa de bulinuta pe forum culinar.ro

Alte retete cu urzici gasiti aici:

Urzici cu mamaliga,

Mincare de urzici,

Piure de urzici

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta invartita cu mere si nuci

Nu mai e nici un secret ca eu sunt indragostita iremediabil de toate deserturile care contin fruncte, dar aici ma refer la...

Placinta invartita cu mere si nuci
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii