Vinete umplute cu smantana si cascaval

Se taie vinetele pe lungime, se scobesc, iar miezul se toaca marunt. Se topeste untul, se adauga faina, se caleste pe foc potrivit 2-3 minute, apoi s

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 vinete
  • 60 g cascaval ras
  • 1/4 pachet de unt
  • 2 linguri de faina
  • 1/4 I lapte
  • 1/2 cutie smantana
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se taie vinetele pe lungime, se scobesc, iar miezul se toaca

marunt.

Se topeste untul, se adauga faina, se caleste pe foc potrivit 2-3 minute, apoi se incorporeaza laptele, amestecand continuu, pana se obtine un sos foarte

consistent.

Se adauga smantana si miezul vinetelor, dupa care se potriveste de sare si piper.

Se umplu vinetele cu aceasta compozitie.

Se presara cu cascavalul ras si se introduc pentru o ora la cuptor.
Se servesc fierbinti.

Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

Salata de vinete cu maioneza

Vinete umplute cu carne

Vinete coapte

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cozonac varianta N

Imi place sa incerc variante diferite de cozonac, pe aia cu multe oua inca n-am incercat-o, trebuie sa gasesc un cuibar cu...

Cozonac varianta N
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca