Reteta de miel la cuptor cu lamaie este una dintre cele mai apetisante retete pentru Paste. La baza retetei stau urmatoarele ingrediente: carne de miel, faina, ceapa, lamaie.
Pentru a pregati reteta de miel la cuptor cu lamaie trebuie sa se taie carnea si se pune la fiert, cu apa cat cuprinde, sare si ceapa. Se face un sos alb pentru friptura dintr-o lingura de faina si una de unt, care se stinge cu zeama in care a fiert carnea. Se lasa putin sa fiarba, amestecand mereu pentru a nu se prinde sosul.
Se adauga bucatile de carne fiarta. Se mai lasa sa dea un clocot doua impreuna la foc mic si se adauga felii de lamaie curatate de coaja si samburi, picurand si seama de lamaie. Se pune la cuptor. Va iesi o friptura de miel delicioasa!
Se serveste cu patrunjel.
Alte retete recomandate:
Ciorba de miel
Drob de miel
Mancare de miel cu vin si oregano
Retete de gulas sunt multe si fiecare zona are specificul ei. Gulasul este o reteta foarte veche, care se face la ceaun....
GulasOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj