Miel cu lamaie la cuptor cu lamaie

Reteta de miel la cuptor cu lamaie este una dintre cele mai apetisante retete pentru Paste. La baza retetei stau urmatoarele ingrediente: carne de miel, faina, ceapa, lamaie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg carne de miel de la piept si gat
  • o lingura faina
  • o ceapa
  • o lamaie
  • o lingura unt

Mod de preparare

Pentru a pregati reteta de miel la cuptor cu lamaie trebuie sa se taie carnea si se pune la fiert, cu apa cat cuprinde, sare si ceapa. Se face un sos alb pentru friptura dintr-o lingura de faina si una de unt, care se stinge cu zeama in care  a fiert carnea. Se lasa putin sa fiarba, amestecand mereu pentru a nu se prinde sosul.

Se adauga bucatile de carne fiarta. Se mai lasa sa dea un clocot doua impreuna la foc mic si se adauga felii de lamaie curatate de coaja si samburi, picurand si seama de lamaie. Se pune la cuptor. Va iesi o friptura de miel delicioasa!


Se serveste cu patrunjel.

Alte retete recomandate:

Ciorba de miel

Drob de miel

Mancare de miel cu vin si oregano

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gulas

Retete de gulas sunt multe si fiecare zona are specificul ei. Gulasul este o reteta foarte veche, care se face la ceaun....

Gulas
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca