Miel cu orez si masline

Pentru a prepara aceasta reteta de miel cu orez si masline sunt necesare urmatoarele ingrediente: orez, masline, vin rosu, carne de miel tocata, ceapa, ardei, migdale, usturoi, coriandru, scortisoara, dafin, sare, piper.

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g orez
  • 200 ml vin rosu
  • 300 g carne de miel tocata
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei
  • 20 g migdale maruntite
  • 3 catei de usturoi
  • 50 g masline
  • 1 lingura coriandru macinat
  • praf de scortisoara macinata
  • 1 foaie de dafin
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Migdalele se maruntesc si se intr-o tigaie, in ulei incins, la prajit. Se scot pe un prosop de hartie. In uleiul incins din tigaie se prajesc usturoiul tocat si carnea sarata si piperata in prealabil. Se adauga ceapa taiata, ardeiul maruntit si orezul si se amesteca.

Se adauga peste compozitie foaia de dafin, scortisoara, sare, piper, 200 ml de vin si 200 ml apa. Se lasa sa fiarba sub capac cam 15 minute. Se adauga si maslinele fara samburi si se mai lasa sa fiarba cam inca 5 minute.

Se ia tigaia de pe foc si se lasa sa mai stea 5 minute, dupa care se adauga coriandrul si migdalele prajite.


Poate fi servita imediat.

Alte retete recomandate:

Iahnie de fasole

Ciorba radauteana

Ciulama de ciuperci

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...